دانلود پاورپوینت ،سقف تیرچه بلوک

ساخت وبلاگ

فهرست مطالب: دانلود پاورپوینت ،سقف تیرچه بلوک



تاریخ ایجاد 14/05/2017 12:00:00 ق.ظ   تعدادبرگ: 50 اسلاید   قیمت: 6000 تومان     تعدادمشاهده  3


دانلود پاورپوینت ،سقف تیرچه بلوک
 
بخشی از مطلب
 
نظر به اینکه سقف ها سهم نسبتاً زیادی از قیمت تمام شده ساختمان را به خود اختصاص می‌دهند. طراحان ساختمان، سیستم‌های متنوعی را به منظور هرچه اقتصادی‌تر کردن آنها، ابداع و اجرا کرده‌اند که صرفه‌جویی در مصرف بتن و فولاد و بهبود روشهای اجرا محورهای اساسی، فعالیت های انجام شده را تشکیل می‌دهند.        یکی از متداول ترین سقف های یک طرفه سقف های ساخته شده با تیرچه های بتنی است . به چنین سقف هایی دال تیرچه ای گفته میشود . سقف تیرچه بلوک دال یک طرفه میباشد که از سه عنصر دال ، تیرچه و بلوک تشکیل یافته است. تیرچه ها و بلوک ها خود انواع مختلفی دارند . در این سقف برای کاستن بار مرده از بلوک های سفالی یا بتن توخالی برای پر کردن حجم استفاده میشود . پس فلسفه استفاده از چنین سیستمی کاهش وزن مرده کف از طریق ایجاد فضاهای خالی در دال است . در سقف اجرا شده با تیرچه بلوک تحمل فشار بر عهده بتن بالایی باضخامت حداقل 5 سانتیمتر و تحمل کشش برعهده میلگرد های کششی تیرچه ها (میلگرد های تحتانی) میباشد.  (مقاومت بتن در برابر نیروهای فشاری، بسیار خوب ولی در برابر نیروهای کششی کم است). در واقع این سقف از یک سری تیرهای «تی» شکل چسبیده و مجاور هم تشکیل شده است. مقاومت و پایداری سقف در برابر نیروهای وزن خود و بارهایی که قرار است سقف تحمل نماید مهم ترین ویژگی یک سقف است.
انواع سقف های تیرچه و بلوک
سقف های تیرچه و بلوک به دو دسته ی کلی سقفهای با تیرچه های بتنی و سقفهای با تیرچه های فولادی با 
جان باز(سقف تیرچه کرومیت) تقسیم بندی می شوند. حال آنکه هر یک از این نوع سقفها به لحاظ جزئیات اجرایی و نیز نوع بلوک مصرفی تنوع دارند. (مانند سقف های با بلوک بتنی، بلوک سفالی، بلوک پلی استایرن و.....).
 
مزایای استفاده از سقف تیرچه و بلوک
1. به علت استفاده از بلوکهای توخالی و حذف بتن منطقه کششی، در مصرف بتن صرفه جویی قابل توجهی می شود.
2. به دلیل کاهش فضای بتنی با استفاده از بلوک ها در منطقه ی کششی، از مصرف آرماتورهای فولادی کاسته می شود که این امر به لحاظ اقتصادی بسیار مناسب است.
3. به علت تولید صنعتی تیرچه و بلوک در کارخانه، کیفیت مناسب تری حاصل شده و نیروی انسانی کمتری مورد نیاز است.
4. با توجه به وزن کم تیرچه ها، حمل و نصب آنها توسط کارگران امکانپذیر بوده و در ساختما نهای با طبقات کم، نیاز به استفاده از جرثقیل را منتفی می نماید.
5. به علت پیش ساخته بودن تیرچه و بلوک، نصب سقف بسیار سریع و آسان است .
6. قالب بندی زیر سقف، تنها به شمع بندی و نصب چهارتراش در فواصل معین، جهت تأمین تکیه گاه های موقت تیرچه ها، محدود می شود.
7. از نقطه نظر اجرایی، به کارگیری سقف های تیرچه و بلوک سرعت عمل بیشتری را موجب خواهد شد و به کارهای پرهزینه و وقت گیر کارگاهی نیازی نیست.
8. در سقف های تیرچه و بلوک، بتن ریزی به طور یکپارچه انجام می شود و بتن کمتری نسبت به سقف های بتن آرمه متداول مورد نیاز است.
9. با توجه به امکان ایجاد یک دیافراگم صلب یا نیمه صلب در سقفهای تیرچه و بلوک، با اعمال تمهیدات 
لازم،این نوع سقفها نسبت به سایر سقفها از عملکرد لرزهای بهتری نسبت به سایر سقفها برخوردار هستند.
10. بلوک های مجوف در سقف های تیرچه و بلوک به عنوان عایق حرارتی عمل میکنند.
11. به علت مسطح بودن زیر سقف (در مقایسه با سایر سق فها نظیر طاق ضربی)، ضخامت نازک کاری به حداقل میرسد و در نتیجه بار مرده سقف کاهش مییابد.
12. به دلیل یکنواختی سطح بالای سقف، برای کفسازی به ملات کمتری نیاز است.
 
بزرگترین عیب این سقف این است که در دهانه های بزرگ نمی توان استفاده کرد .  
 
در فرآیند اجرای سقف، پیش از حصول مقاومت بتن ریخته شده، وزن بلوک ها و بتن، توسط تکیه گاه های موقت (شمع بندی) تحمل می شود و پس از حصول مقاومت بتن ریخته شده، تیرچه ها لنگر خمشی حاصل از بارهای قائم سقف را تحمل کرده و به تیرهای اصلی یا تکیه گاه ها منتقل می کنند. 
بتن فوقانی، همانند یک دال نازک با دهانه ای برابر فاصله بین دو تیرچه، خمش موضعی را در محل بین دو تیرچه تحمل می کند. برای پر کردن فاصله تیرچه ها، از قطعاتی نظیر آجرهای توخالی سفالی، بلوکهای بتنی، بلو کهای پلی استایرن و نظایر آنها استفاده می شود. این عناصر پرکننده در سقف، باربر نبوده و متحمل نیرویی نیستند.
بنابراین اجزای سقف تیرچه و بلوک عبارتند از :
1. تیرچه 
2. بلوک
3. میلگرد ممان منفی
4. میلگرد حرارتی   
5. کلاف میانی        
6. قلاب اتصال        
7. بتن پوششی         
 
1. تیرچه 
عضو پیش ساخته ای است متشکل از بتن و آرماتورهای فولادی که با قرارگیری بلو کها مابین تیرچه ها به عنوان قالب و با بتن پوششی تی شکل مناسبی را تشکیل میدهند. تیرچه ها در دو نوع تیرچه خرپایی و تیرچه پیش تنیده، تولید می شوند. 
اجزای تشکیل دهنده تیرچه عبارتند از :
الف- آرماتورهای کششی
ب- آرماتور های عرضی
پ- آرماتور بالایی       
ت- بتن پاشنه تیرچه   
ث- آرماتور های تقویتی
ج- آرماتور کمکی اتصال
 
الف- آرماتورهای کششی
در مرحله بارگذاری تیرچه، آرماتور زیرین خرپا به عنوان عضو کششی خرپای تیرچه، باید قادر به تحمل نیروی کششی(حاصل از لنگر خمشی) ناشی از بار مرده و زنده باشد. حداقل تعداد میلگرد کششی دو عدد است.                                                            
 
ب- آرماتور های عرضی
جهت تامین پیوستگی لازم بین تیرچه و بتن پوششی و همچنین تامین مقاومت برشی مورد نیاز تیرچه مورد استفاده قرار میکیرد.
 
پ- آرماتور بالایی  
جهت تحمل نیروی فشاری مورد کاربرد است .
 
ت- بتن پاشنه تیرچه   
برای تامین تکیه گاه بلوک ها بتن پاشنه نقش مهمی در روش اجرا سقف دارد.
 
ث- آرماتور های تقویتی
در صورتی که دو عدد آرماتور کششی پایینی برای تحمل لنگر حداکثر در وسط دهانه کافی نباشد، باید آرماتورهای دیگری را در داخل خرپای فلزی تعبیه کرد. این آرماتورهای اضافی را آرماتورهای تقویتی می نامند.
 
ج- آرماتور کمکی اتصال
این آرماتور به منظور مهار کردن آرماتورهای کششی و امکان استقرار آرماتور کششی در پاشنه تیر بکار برده می شود.
(در مورد تیرچه های پیش تنیده باید گفت این نوع تیرچه فقط در کارخانه های مجهز تولید می شود. در این نوع تیرچه، مفتول ها را پیش از بتن ریزی تیرچه، توسط چنگک هایی تحت کشش معین قرار داده و سپس بتن ریزی مقطع اجرا می شود. پس از عمل آوری بتن و اطمینان از کسب مقاومت لازم، مفتول ها را آزاد می کنند. در نتیجه بتن تیرچه تحت تنش فشاری قرار می گیرد.)
2. بلوک
بلوک سقفی قطعه ای است پیش ساخته و توخالی که در بین دو تیرچه قرار گرفته و با توجه به ضخامت سقف و فاصله بین تیرچه ها، ابعاد آن متغیر میباشد. 
از بلوک به عنوان قالب دائمی (که پس از اجرا در سقف باقی می ماند) برای قالببندی جانبی جان تیر  
تی شکل و همچنین قالب زیرین بتن پوششی درجا استفاده می شود. قسمت زیرین بلوک برای تأمین سطح هموار برای انجام نازک کاری زیر سقف و قسمت های تیغه های داخلی بلوک به منظور تقویت مقطع بلوک تعبیه میگردند. مقاومت بلوک ها در محاسبات مقاومت سقف منظور نشده و تنها به عنوان قالب های دائمی و مصالح پرکننده محسوب می شوند. با این وجود، بلوک ها باید مقاومت لازم برای تحمل ضربه های ناشی از حمل و نقل متعارف و نیروهای ناشی از عبور و مرور در زمان بتن ریزی و قبل از آن را داشته باشند شکل بلوک توخالی با توجه به این موارد، طراحی شده و معمولاً از مواد مختلفی نظیر سفال، بتن، بتن سبک، پلی استایرن و نظایر آن ها تولید می شود.
بلوک های پلی استایرن به دلیل وزن کم مدتی است که برای ساختمان سازی مورد استقبال انبوه سازان قرار گرفته است. با توجه به اینکه وزن هر قطعه بلوک سیمانی که در ساختمان سازی بکار می رود حدود 15 کیلوگرم است در حالی که وزن بلوک های یونولیتی ناچیز بوده تا اندازه بسیار زیادی موجب پایین آمدن وزن 
ساختمان می شود. از معایب این نوع بلوک میتوان به عدم مقاومت در برابر حرارت و عایق نبودن در برابر انتقال صوت اشاره کرد. (چون برای کاهش صوت به چگالی نیز نیاز است و بلوک های پلی استایرن نسبت به بلوک های سیمانی فاقد این مشخصه می باشند.)
                                         
3. میلگرد ممان منفی
با فرض اینکه تکیه گاه تیرچه ها مفصلی فرض شود در محل تکیه گاه ها ممانی ایجاد می شود که باید به وسیله آرماتور تحمل شود به این صورت که یک میلگرد به طول 2 – 2.5 متر تیرچه را به تیر یا دو تیرچه را به هم متصل می کند .                           
4. میلگرد حرارتی  
 برای جذب تنش های ناشی از تغییر حرارت و جمع شدگی ، آرماتورهایی در دو جهت عمود برهم و در قسمت بالایی بتن سقف و روی بلوک ها تعبیه می گردد .
5. کلاف میانی     
از دهانه 3.5 متر به بالا در وسط دهانه بین بلوک ها عمود بر جهت تیرچه ها فاصله ای در حدود 10 سانتی متر قرار می دهند این فضا بعد از بتن ریزی به صورت تیر بتنی عمل می کند .          
 
6. قلاب اتصال     
جهت تقویت مقاومت برشی در نزدیکی تکیه گاه تیرچه از میلگرد اتصال (اوتکا) استفاده می شود.
 
7. بتن پوششی         
بتن پوششی، قسمتی است که در محل کارگاه، پس از جای گذاری تیرچه ها و بلو کها، بتن ریزی می گردد و پس از حصول مقاومت لازم، به کمک آرماتورهای کششی تیرچه، بار وارد به سقف را تحمل می کند.
ضخامت بتن پوششی براساس طول دهانه و بار وارده طرح و محاسبه می گردد. مشخصات فنی بتن پوششی نظیر دانه بندی، مصالح، نسبت آب به سیمان و نحوه ی اختلاط باید مطابق ضوابط مندرج در آخرین ویرایش آیین نامه ی بتن ایران (آبا) باشد .
     
سقف تیرچه و بلوک کرمیت
در این سقف از تیرچه فولادی استفاده میشود . به علت خود ایستا بودن تیرچه های فولادی نیازی به شمع بندی ندارند و به همین علت از سرعت اجرای بسیار بالایی برخوردار می باشد. اجرای این سقف بر روی اسکلت های فولادی، بتنی و دیوارهای باربر امکان پذیر می باشد. همچنین فاصله محور تا محور تیرچه ها نباید از 70 سانتیمتر بیشتر باشد.
 
و.....


کلمات کلیدی مرتبط:
دانلود پاورپوینت ،سقف تیرچه بلوک ,مزایای استفاده از , سقف تیرچه و بلوک ,بزرگترین عیب این سقف , بتن پاشنه تیرچه ,برای تامین تکیه گاه بلوک ها ,بتن پاشنه نقش مهمی ,
مقالات مرتبط در این دسته

پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری...
ما را در سایت پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mehranaa1 بازدید : 168 تاريخ : دوشنبه 25 ارديبهشت 1396 ساعت: 19:34