مطالعات طراحی باشگاه سالمندان با رویکرد پویایی در محیط

ساخت وبلاگ

فهرست مطالب: مطالعات طراحی باشگاه سالمندان با رویکرد پویایی در محیط



تاریخ ایجاد 09/06/2017 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 200 برگ ورد   قیمت: 14000 تومان    تعدادمشاهده  5


 چکیده
 
سالمندی به سال‌های نزدیک یا پیشی‌گرفته از میانگین طول عمر بشر اشاره دارد. افراد سالمند قابلیت‌های احیاشونده محدودی دارند و بیش از دیگر بزرگسالان در معرض بیماری، سندرم‌ها و کسالت هستند. اهمیت طراحی فضاهایی مطلوب برای این قشر باتوجه به محدودیت هایی که دارند در جوامع شهری فعلی بر کسی پوشیده نیست. از این رو در ت‍ح‍ق‍ی‍ق‌ حاضر پ‍س‌ از آش‍ن‍ای‍ی‌ ب‍ا بیان م‍س‍ئ‍ل‍ه‌، اهمیت این موضوع، پیشینه تحقیقات صورت گرفته، فرضیه ها، سوالات تحقیق و اهداف ‌ب‍ه‌ م‍ب‍ان‍ی‌ ن‍ظری‌ ع‍ام‌ طرح‌ ک‍ه‌ ج‍ن‍ب‍ه‌ ذه‍ن‍ی‌، ای‍ده‌ای‌ دارند پرداخته می شود. باتوجه به آنکه رویکرد این پژوهش پویایی است لازم است در مبانی، به مباحثی در حیطه روانشناسی سالمند اشاره گردد. دراین فصل نظریه های پیرامون سالمندی، جایگاه سالمندان در دوره های مختلف و اجتماع، خانه های سالمندان و ویژگی های فیزیکی و روانی سالمندان پرداخته شده و مصادیق آسایش آنها بررسی می گردد. فصل سوم به بررسی نمونه های موردی ایرانی و خارجی در این زمینه پرداخته و نقاط قوت و ضعف هریک را بر می شمارد تا در طراحی مدنظر قرار گیرد. فصل چهارم، مطالعات بستر طرح شامل کلیه نقاط قوت ،ضعف، پتانسیل ها و برنامه فیزیکی مجموعه را مطرح نموده و مقدمه ای برای ارائه طرح پیشنهادی محسوب می شود. در نهایت فصل پنج به معرفی طراحی معماری باشگاه سالمندان با رویکرد پویایی پرداخته و نتیجه گیری می نماید. شیوه تحقیق در این نوشتار، تلفیق نتایج برگرفته از مطالعات اسنادی و کتابخانه‌ای، پیرامون شاخصه‌های مبین عملکرد مطلوب مجموعه هایی برای سالمندان می‌باشد و در این پژوهش بیشتر نتایج داوری، مقایسه و جمع‌بندی معمارانه آراء و نظریه‌ها ارائه خواهد شد سپس نتایج پژوهش‌ها با تأکیدی بر بیانی تحلیلی- توصیفی برای دست‌یابی به اصول جامعی در طراحی این عملکرد مهم در جامعه مطرح خواهد شد. این پژوهش بر آن است تا با محوریت قرار دادن عامل روانشناسی سالمند و به دنبال آن حفظ پویایی اجتماعی این قشر، تأثیر آن را در شکل‌گیری فضاهایی برای سالمندان بررسی کند و درانتها ماحصل تحقیقات فوق را در طرحی عملی ببیند.
 
 واژه های کلیدی: پویایی اجتماعی ، روانشناسی سالمند، باشگاه سالمندان.
 
 فصل اول:
 
کلیات
 
 مقدمه
 
1-1 بیان مسئله:
 
برای بسیاری از افراد که به سن پیری نزدیک می شوند شماری از دگرگونی های اجتماعی و اقتصادی به وقوع می پیوندد آنانی که کودکانی را بزرگ کرده اند ناگهان خود را تنها می یابند. مسلم این است که دیر یا زود همگان با این حقیقت روبرو میشوند که "دیگر جوان نمیشویم و آن وقت به لحظه ای می رسیم که در آن نمی توانیم زمان ورود به" دوران سوم زندگی" یا پیری را تعیین کنیم. زیست‌شناسی سالمندی، تحت عنوان پیری مطرح می‌شود. علم پیری‌شناسی به مطالعه پزشکی روند پیری، و پیرپزشکی به مطالعه بیماری‌هایی که سالمندان بدان مبتلا می‌شوند، مربوط است. بر اساس بر آوردهای انجام شده، سالانه حدود ۵/۲ درصد به طورمتوسط بر تعداد ۶۵ ساله و بیشتر افزوده می شود. افزایش سریع تعداد سالمندان متضمن پیامدهای متعددی است. اکثر این سالخوردگان ازنظر اقتصادی افرادی غیرسازنده و مصرف کننده ازنظر اجتماعی تنها و منزوی، ازنظر سلامت و بهداشت، در معرض خطر ابتلا به بیماری های مزمن، معلولیت ها و ناتوانی های ناشی از آن هستند.
 
از عمده ترین آثار تغییرات قرن حاضر در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جوامع مختلف، تغییر در ساخت خانواده به عنوان مهم ترین و اصلی ترین رکن اجتماعات بشری است. خانواده ها از یک نظام خویشاوندی گسترده به یک خانواده تک هسته ای تبدیل شده اند و یکی از مهم ترین کارکردهای خانواده که مراقبت از سالمندان خانواده بوده، دستخوش تحول گردیده است. خانواده به دلیل کوچک تر شدن، افزایش تعداد طلاق ها و افزایش تعداد زنان شاغل، این وظیفه را در مواردی به نهادها و موسسات خاص واگذار کرده است.
 
اگر چه ایده آل آن است که سالمندان در محیط گرم خانواده زندگی کنند اما از طرف دیگر، مطالعات انجام شده درباره ی علل سپردن سالمندان به آسایشگاه های سالمندی در ایران نشانگرآن هستند که عواملی چون سطح سواد و طلاق، تجرد، آسیب پذیری خانواده در مقابل بحران هان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، برخوردار نبودن از مسکن ملکی و نیاز به استفاده از تجهیزات ویژه تاثیر گذار می باشند. به نظر می رسد که باب پژوهش در چنین زمینه های مهمی، هم چنان باز مانده است. نکته ی مهم لزوم توجه و مطالعه ی چگونگی ارتباط دگرگونی های جسمی، روحی و عاطفی با هم و پی آمدهای تاثیرات تشدیدی آنها بر یکدیگر در گروهای متنوع سالمندان است.
 
شمار سالمندان هشیار و فعال در کشور رو به افزایش است.در واقع بخش بزرگتر از اهداف تلاش ها و برنامه ریزی های اجتماعی، بالاتر بودن سطح رفاه وبهداشت فردی و اجتماعی شهروندان است که خود، منجر به بالاتر رفتن میانگین عمر افراد و ازدیاد شمار سالمندان می شود. آگاه تر ساختن افراد در سنین متوسط عمر، به ویژه مسئولان نگهداری از سالمندان و جوانان با تجربه ی کم تر، از شرایط، حساسیت ها و ضربه پذیری سالمندان و یاری رساندن به آنان در درک عمیق تر شرایط و موقعیت این گروه سنی می تواند به ایجاد پیوندهای عمیق تر انسانی یاری رساند و محیطی دلپذیر تر برای زندگی در جوامع پر شتاب و پر هیاهوی امروزی فراهم کند. طراحی، برنامه ریزی و مناسب سازی محیط، باید نقش و مسـؤلیت خود را در پهنه های عمیق تر و گسترده تری ازآن چه مربوط به زندگی، انسان ها و روابط پیچیده ی آن ها است، جستجو کند.
 
به طور قراردادی سن شروع سالمندی را 60 سالگی قرار داده اند و این سن را به عنوان نقطه شروع پیری پذیرفته اند. هرچند در برخی افراد، پدیده پیری خیلی زودتر شروع می شود و در بسیاری دیگر، این پدیده برای سال های بعد نیز به تعویق می افتد.
 
خانواده تک هسته ای که تنها از والدین و فرزندان تشکیل می شود در دنیای معاصر رایج ترین شکل خانواده است و نسل قدیم در آن جایی ندارد. ازآنجا که سالخوردگان جدا از خانواده تک هسته ای زندگی میکنند جوانان عملا کمتر فرصت رسیدگی به آنان را می یابند و در مقیاس ضعیف تری مورد حمایت اجتماعی قرار می گیرند و در نهایت سال های پایانی عمر خود را در شرایطی منزوی و یا به گونه ای دردناک از افسردگی سپری می کنند.
 
بین انزوا و تنهایی تفاوت زیادی است.معمولا کسانی که مدت زیادی را به حالت انزوا و در تنهایی زندگی کرده اند به هنگام پیری اختلالات روانی را نشان نمی دهند اما کسانی که شاهد کاهش روابط خود با دیگران هستند دچار اختلالات روانی می شوند. سالمندانی که تنها زندگی میکنند غالبا بخش اعظم وقت خود را به فکر کردن درباره فرزندان دور از خود یا با حسرت خوردن برای همسر مرحوم خود و یا هردو می گذرانند. این گونه انزوا ممکن است به سهولت منجر به افسردگی شود و به کنش مناسب اجتماعی زیان برساند. همچنین مطالعات متعددی که در زمینه الگوی مرگ ومیر سالمندان صورت گرفته است نشان می دهد سالمندانی که با خانواده زندگی می کنند نسبت به سالمندانی که به تنهایی زندگی می کنند هم عمر بیشتری می کنند و هم به میزان بیشتری استقلال خود را حفظ می نمایند.
 
 1-2 اهمیت موضوع:
 
اصولا ” خانه سالمندان ” مفهومی است که در سالیان اخیر در فرهنگ ما مطرح شده است، قبلا در نگرش های ارزشی و اجتماعی مردم ایران، لزوم توجه به چنین مبحثی نبوده است. ظاهرا به دلیل ظهور شرایط جدید در تمامی زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در چند دهه ی اخیر، اجبارا باید برای حداقل بخشی از جمعیت سالمند ایران، به فکر برنامه ریزی های مناسب به منظور ساخت این گونه فضاهای سکونتی ویژه در ایران نمود .
 
با توجه به دلایلی که در زیر آورده شده است انتظار می رود که به زودی در شهرها مردم با یک نیاز آشکار برای ورود سالمندان به خانه های سالمندی رو به رو شوند ، نیازی که هم اکنون به صورت پنهان وجود داردبخشی ازدلایل نیاز به وجود خانه های سالمندی با کیفیت عبارتند از:
 
-افزایش طول عمر و بالا رفتن نسبت سالمندان در جمعیتکل
 
- کوچک شدن خانواده و تغییر آن از حالت سنتی به مدرن و در نتیجه کاهش میزان جذب و پذیرش سالمندان در خانواده های جدید
 
- گسترش آپارتمان نشینی و تغییر فضای زیستی برای خانواده ها
 
- اشتغال زمانی در خارج از خانه و احتمالا کار نوبتی در شب و تنها ماندن سالمندان در آپارتمان
 
- اشتغال مردان در شغل دوم یا سوم و کاهش حضور آنها در کنار سالمندان و بی سرپرست ماندن سالمندان
 
- افزایش اشتغال زنان و کاهش حضور ان ها در خانه و در کنار سالمندان
 
- علاقه زوج های جوان به کسب اشتغال بیشتر و دوری از دخالت سالمندان در امور زندگی آن ها
 
-کاهش باروری و به وجور آمدن سالمندان تنها و بی فرزند
 
اما در کنار شرایطی که در بالا و برای خانواده سالمندان ذکر شد ،کاهش درآمد، افزایش اوقات فراغت، از دست دادن توانایی ها، از دست دادن همسر، از دست دادن استقلال، بروز برخی معلولیت ها و عزلت روزافزون که با کهولت همراه هستند مواردی است که نیاز سالمند به توجه و مراقبت بیشتر را نوجیه می کند.
 
- افزایش بیماری ها و معلولیت ها در کهنسالی و نیازآنها به پرستاری ویژه که ارائه آن درخانواده مشکل است، نیاز رو به افزایش سالمندان برای کمک گرفتن از دیگران در امور شخصی و مشکلات ناشی از آن مثل حمام کردن، بهداشت و تغذیه به ویژه در مورد سالمندان معلول و بیمار که فاقد همسر هستند و در خانه فرزندان و بستگان زندگی می کنند لزوم وجود مراکزی برای نگهداری این افراد از جامعه را توجیه پذیر می سازد.
 
شکل ماشینی زندگی کنونی ،آپارتمان نشینی و فضای کوچک منازل ،کاهش تعداد فرزندان، مهاجرت فرزندان به سایر کشورها، و دور شدن آنان به هر شکل از والدین ، باعث می وشود که سالمندان دچار معضلات و مشکلات تنهایی، افسردگی ، اضطراب و در نهایت بیماری های جسمی و روانی شوند.
 
از سوی دیگر ، برخی از افراد، در نگاه اول به خاطر تغییر توضیع سنی مضطرب شده و افزایش تعداد سالمندان را مصیبتی بزرگ می دانند. آن ها نگران این مسئله هستند که جامعه برای افراد سالمند زودرنج، دارای وضعیت نامساعد، و نیازمند مراقبت ویژه، چه خواهد کرد. در صورتی که با اطمینان می توان گفت که اجرای یک برنامه ی صحیح، نه تنها موجب به تاخیر افتادن سالمندی و حذف برخی از مشکلات انان میگردد، بلکه معنایی تازه به زندگی سالمندان می بخشد. و....
 
 
فهرست مطالب
 
عنوان صفحه
 
چکیده......... 1
 
فصل اول: کلیات
 
1-1- بیان مسئله3
 
1-2- اهمیت موضوع4
 
1-3- پیشینه تحقیق6
 
1-4- فرضیه ها8
 
1-5- سوالات تحقیق8
 
1-6- هدف تحقیق8
 
1-7- اهداف مشخص10
 
1-8- روش تحقیق10
 
فصل دوم: مبانی نظری
 
2-1-فضای شخصی؛ معنا، روش ها و نظریه13
 
2-1-1- شیوه های بررسی فضای شخصی13
 
2-1-2-دیدگاه های نظری در مورد فضای شخصی14
 
2-1-3-تفاوت فرهنگی در فضای شخصی14
 
2-1-4- عوامل مرتبط با فضای شخصی17
 
2-1-5- ناهنجاری شخصی18
 
2-1-6-عوامل شخصیتی وابسته به فضای شخصی20
 
2-1-7-عوامل فرهنگی22
 
2-1-8-روابط افراد و فضای شخصی26
 
2-2-سالمند و سالمندی30
 
2-2-1- تعریف سالمندی30
 
2-2-2- نظریه افلاطون و ارسطو درباره سالمندی32
 
2-2-3-پیری33
 
2-2-3-1- مفهوم پیری33
 
2-2-3-2-مراحل پیری34
 
2-2-3-3- نشانه های پیری34
 
2-2-4- سالمندان فصل کمال شخصیت37
 
2-2-5- دیدگاه و نظر اسلام راجع به سالمندان37
 
2-2-5-1- سالمندان در قرآن37
 
2-2-5-2- سالمندان در احادیث و روایات37
 
2-2-6-دیدگاه های مختلف در مورد سالمندان38
 
2-2-6-1-سالمندان در فرهنگ و ادبیات ایرانی39
 
2-2-6-2- سالمندان در قانون جمهوری اسلامی ایران38
 
2-2-6-3-نظریه های مربوط به سالمند و خانواده39
 
2-3-خانه های سالمندان40
 
2-3-1-جایگاه سالمندان در اجتماع40
 
2-3-1-1-جایگاه اجتماعی سالمندان در گذشته40
 
2-3-1-2-جایگاه اجتماعی سالمندان در جوامع امروزی41
 
2-3-2-معضلات زندگی خانوادگی برای سالمندان و خانواده ها42
 
2-3-2-1-اختلاف پیر و جوان44
 
2-3-2-2-دخالت ها44
 
2-3-2-3-سلب قدرت و استقلال از سالمندان44
 
2-3-2-4-سوء رفتار با سالمندان44
 
2-3-2-5-تغییر نقش ها در خانواده ها44
 
2-3-3-دلایل سپردن سالمندان به خانه های سالمندان45
 
2-3-3-1-دلایل خانوادگی45
 
2-3-3-2-دلایل اقتصادی46
 
2-3-3-3-دلایل اجتماعی - فرهنگی47
 
2-3-4-مزایا و معایب خانه های سالمندان47
 
2-3-5-پیدایش خانه های سالمندان در جهان48
 
2-3-6-پیدایش خانه های سالمندان در ایران49
 
2-3-7- ساختار جمعیت و مسائل اجتماعی، اقتصادی سالمندان50
 
2-3-7-1-ساختار جمعیتی کشورهای جهان50
 
2-3-7-2-متوسط عمر در جهان52
 
2-3-7-3-جمعیت سالمندان در جهان53
 
2-3-7-4-جمعیت سالمندان در ایران53
 
2-3-7-5-جمعیت سالمندان در استان تهران54
 
2-3-7-6-جمعیت سالمندان در شهرستان تهران55
 
2-3-7-7-مقدمه ای بر مسائل اجتماعی، اقتصادی سالمندان56
 
2-3-7-8-پایگاه اجتماعی سالمندان57
 
2-3-7-9-وضعیت اشتغال سالمندان58
 
2-3-7-10-اشتغال و رفاه سالمندان58
 
2-3-7-11-سطح سواد سالمندان در کشور59
 
2-3-7-12-سطح سواد سالمندان در تهران60
 
2-3-7-13-بیوگی و تفاوت های جنسی60
 
2-3-7-14-وضعیت تاهل سالمندان در کشور61
 
2-3-7-15-وضعیت تاهل سالمندان در تهران61
 
2-3-7-16-لزوم ایجاد خانه های سالمندان در ایران62
 
2-3-8- ویژگی فیزیکی و روانی سالمندان 63
 
2-3-8-1- کلیات63
 
2-3-8-2- ویژگی های جسمانی 64
 
2-3-8-3- تغییرات ظاهری 65
 
2-3-8-4- تضعیف قوای حرکتی و ماهیچه ها65
 
2-3-8-5- کاهش عملکرد دستگاه گوارش66
 
2-3-8-6- تغییرات عملکردی قلب و عروق66
 
2-3-8-7- تغییر در حافظه و هوش66
 
2-3-8-8- ضعف بینایی67
 
2-3-8-9- ضعف شنوایی67
 
2-3-8-10- ضعف حس چشایی و بویایی67
 
2-3-8-11- ضعف لامسه68
 
2-3-8-12- سایر تغییرات جسمانی68
 
2-3-9- نیازهای جسمانی سالمندان69
 
2-3-9-1- آسایش حرارتی و برودتی سالمندان69
 
2-3-9-2- نورپردازی مناسب جهت ارتقای عملکرد بینایی در سالمندان72
 
2-3-9-2-1- نور طبیعی72
 
2-3-9-2-2- نور مصنوعی74
 
2-3-9-3- رنگ آمیزی مناسب جهت ارتقای عملکرد بینایی در سالمندان75
 
2-3-9-4- توصیه های طراحی و نکات فضایی77
 
2-3-9-5- ویژگی های روانی، احساسی و شخصیتی سالمندان78
 
2-3-9-5-1- جنبه های زیست شناختی78
 
2-3-9-5-2- جنبه های روانشناختی79
 
2-3-9-5-3- جنبه های جامعه شناختی79
 
2-3-9-6- توصیه های طراحی80
 
فصل سوم: نمونه موردی
 
3-1- آسایشگاه زعفرانیه84
 
3-2- آسایشگاه دادخواه86
 
3-3- آسایشگاه فرزانگان87
 
3-4- خانه سالمند کهریزک87
 
3-5- سرای سلامتی مشهد97
 
3-6- خانه سالمندان «Guild house» در فیلادلفیا98
 
3-7- خانه سالمندان شهر دایمن در هلند100
 
3-8- خانه سالمندان دو اوورلوپ103
 
3-9- سرای سالمندان اشمیدن105
 
3-10- ارزیابی مطالعات موردی113
 
3-10-1- جزئیات دیدگاه ها114
 
3-10-2- شرایط خانه سالمندان114
 
3-10-3- موقعیت قرارگیری114
 
3-10-4- چگونگی طراحی معماری فضاها، امکانات و تجهیزات موجود115
 
3-10-5- چگونگی طراحی محوطه و فضاهای بیرونی، امکانات و تجهیزات موجود115
 
3-10-6- شرایط سالمندان ساکن116
 
3-10-7- شرایط جسمانی و روانی سالمندان ساکن در خانه های سالمندان116
 
3-10-8- جمع بندی مطالعات موردی خانه های سالمندان117
 
فصل چهارم: مطالعات بستر طرح
 
4-1- پیشینه منطقه120
 
4-1-1- مطالعات تاریخی تهران120
 
4-1-1-1- تاریخچه شهر تهران122
 
4-1-2- مطالعات اجتماعی شهر تهران124
 
4-1-3- مطالعات جغرافیایی و اقلیمی شهر تهران127
 
4-1-3-1- عوارض طبیعی128
 
4-1-3-2- شرایط هواشناسی129
 
4-1-3-3- سایر اطلاعات اقلیمی131
 
4-2- مشخصات جغرافیایی و اقلیمی منطقه 22132
 
4-2-1- موقعیت جغرافیایی منطقه 22132
 
4-2-2- اقلیم منطقه 22133
 
4-2-3- اصول تقسیمات شهری منطقه 22135
 
4-2-3-1- ناحیه یک135
 
4-2-3-2- ناحیه دو136
 
4-2-3-3- ناحیه سه136
 
4-2-3-4- ناحیه چهار136
 
4-2-3-5- ناحیه پنج136
 
4-2-3-6- ناحیه شش137
 
4-2-4- توپوگرافی منطقه 22137
 
4-2-5- منابع آب موجود در منطقه 22138
 
4-2-6-محیط فرهنگی منطقه 22138
 
4-2-7-شبکه حمل و نقل منطقه 22139
 
4-2-8-بررسی آلاینده های هوای منطقه 22141
 
4-2-8-1- حمل و نقل شهری141
 
4-2-8-2- منابع خانگی و تجاری141
 
4-2-8-3- منابع صنعتی141
 
4-2-8-4- عملیات ساختمانی و راه سازی142
 
4-2-8-5- منابع متفرقه142
 
4-2-9-کاربری زمین در وضع موجود منطقه 22 تهران142
 
4-2-10-اهداف ایجاد منطقه 22 شهرداری تهران143
 
4-2-10-1- منطقه ۲۲ به عنوان قطب علمی - تحقیقاتی143
 
4-2-10-2-منطقه ۲۲ ، قطب تفریحی- گردشگری تهران144
 
4-2-10-3- منطقه ۲۲ قطب توسعه اقتصادی144
 
4-3- اصول فنی و استانداردهای طراحی خانه سالمندان148
 
4-3-1 کلیات148
 
4-3-2- مکانیابی مناسب برای خانه سالمندان149
 
4-3-3- جهت گیری مناسب150
 
4-3-4- ورودی اصلی150
 
4-3-5- هال ورودی152
 
4-3-6- اتاق نشینمن153
 
4-3-7- کتابخانه154
 
4-3-8- اتاق غذاخوری154
 
4-3-9- آشپزخانه156
 
4-3-10- اتاق خواب157
 
4-3-10-1- پنجره در اتاق خواب158
 
4-3-10-2- وسایل مورد نیاز در اتاق سالمندان159
 
4-3-11- تختخواب159
 
4-3-12- کمد159
 
4-3-13- میز کنار تختخواب160
 
4-3-14- امکانات آشپزی و شستشو160
 
4-3-15- اتاق کارکنان160
 
4-3-16- اتاق مدیریت161
 
4-3-17- اتاقهای درمانی و توانبخشی161
 
4-3-18- رختشویخانه مرکزی164
 
4-3-19- انبار وسایل162
 
4-3-20- سرویسهای بهداشتی162
 
4-3-20-1- توالت162
 
4-3-20-2- دستشویی162
 
4-3-20-3- حمام163
 
4-3-21- ارتباط عمومی فضاها در خانه های سالمندان163
 
4-3-22- آسانسور165
 
4-3-23- رامپ و سطوح شیبدار165
 
4-3-24- پلکان165
 
4-3-25- راهروها167
 
4-3-26- بازشوها168
 
4-3-26-1- درها168
 
4-3-26-2- پنجره ها168
 
4-3-27- تراس های خصوصی169
 
4-3-28- تراس های مشترک169
 
4-3-29- محوطه باغبانی170
 
4-3-30- محوطه بازی برای فرزندان میهمان171
 
4-3-31- مبلمان و اثاث ثابت171
 
4-3-32- کفپوش های مناسب172
 
4-3-33- نرده های کمکی173
 
4-3-34- نشانه ها173
 
4-3-35- رهنمودهای عمومی در رابطه با خانه های سالمندان174
 
4-4- برنامه‌ی فیزیکی طراحی خانه سالمندان174
 
4-4-1 فضاهای اجتماعی174
 
4-4-1-1- فضاهای آموزشی175
 
4-4-1-2- فضاهای فرهنگی - مذهبی176
 
4-4-1-2-1 کتابخانه176
 
4-4-1-2-2- آمفی تئاتر(سالن چند منظوره)177
 
4-4-1-2-3- نمایشگاه178
 
4-4-1-2-4- نمازخانه178
 
4-4-1-3- فضاهای ورزشی 179
 
4-4-1-3-1- سالن ورزشی179
 
4-4-1-3-2-مسیرهای پیاده روی در فضاهای بسته179
 
4-4-1-4- فضاهای فراغتی 180
 
4-4-2- جدول ریز فضاها181
 
فصل پنجم: نتیجه گیری
 
5-1-فرآیند طراحی190
 
5-1-1- فضاهای اقامتی192
 
5-1-2- قسمت درمانی و ورزشی192
 
5-1-3- قسمت کارگاهی و نمایشگاهی193
 
5-2- دیاگرام فضایی194
 
5-3- نقشه ها و مدارک196
 
 فهرست جدول ها
 
عنوان صفحه
 
جدول 1-1- شناخت کلی درباره برخی منابع موجود در این پژوهش6
 
جدول 2-1- جدول جمعیت سالمندان در کل کشور54
 
جدول 2-2- جدول جمعیت سالمندان در استان تهران55
 
جدول 2-3- جدول جمعیت سالمندان در شهرستان تهران55
 
جدول 2-4- جدول وضعیت اشتغال سالمندان در کشور58
 
جدول 2-5- توزیع جمعیت 60 ساله و بالاتر به تفکیک وضع سواد طی سال های 55-137560
 
جدول2-6- توزیع سالمندان بر حسب وضع سواد به تفکیک جنس، سال60
 
جدول2-7- توزیع خانوارهای معمولی یک نفره با سرپرستی خانه سالمندان، 1375.61
 
جدول 2-8- جدول سن و توانایی سالمندان64
 
جدول 4-1- میانگین آمار درجه حرارت ایستگاه مهرآباد.130
 
جدول 4-2- میانگین بلند مدت رطوبت نسبی ماهانه در ایستگاه مهرآباد.130
 
جدول 4-3- جدول ریز فضاها181
 
 
 
فهرست نقشه ها
 
عنوان صفحه
 
نقشه 5-1- سایت پلان و پلان ها196
 
نقشه 5-2- سایت پلان و جانمایی توده های ساختمانی197
 
نقشه 5-3- پلان همکف198
 
نقشه 5-4- پلان مبلمان طبقه اول199
 
نقشه 5-5- پلان مبلمان همکف.200
 
نقشه 5-6- پلان اندازه گذاری همکف.201
 
نقشه 5-7- پلان ستون گزاری طبقه همکف.202
 
نقشه 5-8- مقاطع و نماها203
 
نقشه 5-9- دیتیل ها.204
 
 


کلمات کلیدی مرتبط:
مطالعات طراحی ,باشگاه سالمندان با , رویکرد پویایی در محیط , ,فصل دوم: مبانی نظری , ,2-1-فضای شخصی؛ معنا، روش ها و نظریه13 , ,2-1-1- شیوه های بررسی فضای شخصی13 , ,2-1-2-دیدگاه های نظری در مورد فضای شخصی14 , ,2-1-3-تفاوت فرهنگی در فضای شخصی14 , ,2-1-4- عوامل مرتبط با فضای شخصی17 , ,2-1-5- ناهنجاری شخ,
پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری...
ما را در سایت پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mehranaa1 بازدید : 158 تاريخ : دوشنبه 22 خرداد 1396 ساعت: 22:33