پاورپوینت بررسی تطبیقی نقش گل نیلوفر در معماری ایران , هند و مصر

ساخت وبلاگ

پاورپوینت بررسی تطبیقی نقش گل نیلوفر در معماری ایران , هند و مصر 
 
گل نیلوفر آبی یکی از شاخص ترین نمادهای گیاهی و باستانی است و با توجه به بررسی های انجام شده در کشورهای ایران , هند و مصر بیشتر از سایر کشورها مورد توجه قرار گرفته است . در مصر باستان از این گل برای آیین تدفین و زندگی پس از مرگ استفاده میشد و در کشور هند با الهه گان و خدایان ارتباط داشته است , در ایران نیز با توجه به پیوند آن با آفتاب و آب , معمولا همراه با الهه های میترا و آناهیتا معرفی می شود .
این نقش که گل زندگی یا مایه ی آفرینش نیز نامیده می شود , در اغلب کشورهای آسیایی به عنوان سمبل و نماد همگانی مطرح گردیده است . از آنجایی که این رمز ریشه در باورهای دینی – مذهبی و اسطوره ای دارد , با گذشت زمان , تغییر آداب , عقاید و شرایط اجتماعی نه تنها حضورش کم رنگ نگردیده بلکه مستحکم تر به جلوه گری خود ادامه داده و قدرت , صلابت و پایداریش را تثبیت کرده است.
در کتاب فرهنگ اساطیر آمده است : گل های لوتوس یا نیلوفر نام همگانی یک گروه از گلها و گیاهانی است که به فارسی گل آبزاد یا گل زندگی و آفرینش نامیده می شوند . در اساطیر کهن ایرانی نیلوفر گل آناهیتا به شمار رفته و آناهیتا تصور اصلی مادینه ی هستی در روایات دینی ایران قدیم بوده است که از جهانی با معتقدات هندیان باستان مشابه است . 
ظهور نیلوفر از آب های اولیه که عاری از هرگونه آلودگی بوده نشانه ی خلوص , پاکی و نیروی بالقوه است که از درون آن نیروی مقدس حیات , دانش و معرفت ظهور می کند . این گل بیانگر نمادهای مختلف مشترک با عقاید سایر ملل نیز هست , سمبل باروری , کامیابی , قدرت حاصل خیزی زمین , حمایت از هر موجود زنده , صلح جهانی , زیبایی , تندرستی , مظهر عشق , ریاضت , عبادت و مظهر روشنایی می باشد 
در اساطیر ایران این گل سمبل ایزد بانوی ناهید است که جای مهمی در آیین های ایران باستان به خود اختصاص می دهد . ایزد بانوی آب می باشد که در نقوش برجسته به صورت زنی جوان حجاری شده است . نام این خدا نخستین بار به صورت آناهیتا در کتیبه های هخامنشی دیده شده است , بنابراین گل نیلوفر آبی را گل آناهیتا به شمار آورده اند .
 
از آنجایی که این گل مظهر سه خدای دین هخامنشیان یعنی میترا یا مهر , آناهیتا و اهورامزدا است , بارزترین و زیباترین نقوش آن در تخت جمشید می باشد . گل نیلوفر را که در تمام نقاط تخت جمشید حجاری شده , می توان نماد تمدن هخامنشیان دانست این گل که در اکثر تصویرها در دست شاه و بزرگان دیده می شود , سمبلی از صلح و دوستی است . می توان گفت که این گل مهربانی و صلح و دوستی ایرانیان را نشان می دهد . تصاویر زیاد گلها در تخت جمشید علاوه بر اینکه خوشبویی و زیبایی این مکان را نشان می دهد دلیلی بر بالا بودن سطح فرهنگ ایرانیان آن زمان است . در زمان هخامنشیان  و در تخت جمشید نیلوفر را نماد کمال می دانستند , زیرا برگها , گلها و میوه اش دایره ای شکل اند و دایره خود از این جهت که کامل ترین شکل است نماد کمال به شمار می آید , نیلوفر یعنی شکفتن معنوی , زیرا ریشه هایش در لجن است و با این حال به سمت بالا و آسمان میروید از آبهای تیره خارج می شود و گلهایش زیر نور خورشید و روشنایی آسمان رشد می کند , ریشه های نیلوفر مظهر ماندگاری و ساقه اش نماد بند ناف است که انسان را به اصلش پیوند می دهد و گل پرتو خورشید را تداعی میکند , نیلوفر نماد انسان فو ق العاده یا تولد الهی است زیرا بدون هیچ ناپاکی از آبهای گل آلود خارج می شود 
و...


پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری...
ما را در سایت پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mehranaa1 بازدید : 186 تاريخ : يکشنبه 28 خرداد 1396 ساعت: 15:08