مطالعات طراحی معماری مرکز موسیقی درمانی

ساخت وبلاگ
مطالعات طراحی معماری مرکز موسیقی درمانی :: مطالعات معماری

مطالعات معماری

رسالات معماری

کلمات کلیدی

بایگانی

آخرین مطالب

پیوندهای روزانه

پیوندها

۲۵ تیر۹۶

فهرست مطالب: مطالعات طراحی معماری مرکز موسیقی درمانی

تاریخ ایجاد 16/07/2017 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 141 برگ ورد   قیمت: 9000 تومان    تعدادمشاهده  2


بخشی از مطلب
موسیقی‌درمانی رشته‌ای علمی است که متخصصین آن سالها تحصیل می‌کنند و مدارج عالی و دانشگاهی دارند و شیوه‌ها و روشهای گوناگون درمانی را می‌آموزند و بکار می‌برند. در برخی از بیمارستان‌های کشورهای پیشرفته ، متخصصینی در زمینه موسیقی‌درمانی مشغول بکار هستند و با بیماران ارتباط برقرار می‌کنند. هر چند این موارد تا حدودی اهمیت این رشته را روشن می‌سازد اما توانایی آن زمانی آشکار می‌شود که از نزدیک ببینیم چگونه یک نوجوان فلج مغزی که در کنترل حرکات خود مشکل دارد.
 
در نخستین جلسه موسیقی‌درمانی با شنیدن موسیقی شروع به تکان‌دادن دست‌های خود می‌کند و از ذوق و شادمانی می‌خندد و در پی آن انگیزه و میل به تکرار بیشتر حرکات که هدف درمان است، برانگیخته می‌شود. در مواردی موسیقی تنها ابزار و وسیله ارتباط فعال کودک با محیط است، مثلا یک کودک مبتلا به اوتیسم تنها کانال ارتباط آرامش‌بخش او با محیط ، موسیقی است. او ساعت‌ها ضبط صوت را در آغوش می‌گیرد. و آهنگ‌های مورد علاقه خود را گوش می‌کند و بدین ترتیب پرخاشگری و هیجاناتش از بین رفته و با محیط اطراف خود مهربان می‌شود. 
اثرات موسیقی‌درمانی 
از برنامه‌های موسیقی‌درمانی برای سازگاری اجتماعی ، ثبات عاطفی ، کنترل شخصی ، افزایش تمرکز ، انگیزش ، احساس ارزش شخصیتی ، تقویت هماهنگی ماهیچه‌ها و تقویت مهارت‌های خودیاری استفاده می‌شود و تنظیم برنامه‌ها به گونه‌ای است که به تقویت رفتار مطلوب کودکان می‌انجامد. کودکان استثنایی برحسب نوع نقیصه حسی و حرکتی از فعالیت‌های متنوع موسیقی‌درمانی استفاده می‌کنند. آوازخواندن، نواختن فردی و گروهی ، شنیدن و انجام حرکات موزیکال ، از جمله برنامه‌های جلسات موسیقی درمانی می‌باشد.
 
موسیقی‌درمانی برای گروههای مختلف درمان‌جویان موثر شناخته شده است. تحقیقات انجام شده نشان داده است که موسیقی درمانگرها با سنین مختلف افراد ، از کودک تا سالخورده کار کرده و مراجعین آنها شامل افراد مختلف از جمله: افرادی با بیماری‌های روانی و اختلالات رفتاری ، معلولین جسمی و حرکتی ، نابینایان ، ناشنوایان ، افرادی با معلولیت‌های ذهنی و... می‌باشند. 
تمایلات مهم برای گرایش به موسیقی 
موسیقی‌درمانی بیش از هر تکنیک درمانی دیگر با زندگی روزمره آمیخته و با نیاز و احساس آنها عجین شده است. علت گرایش و علاقه مردم به موسیقی بخاطر طبیعت و فطرت آدمی است. در ساختمان عصبی انسان بطور فطری سه تمایل مهم برای گرایش به دنیای موزون اصوات و موسیقی وجود دارد: 
•    شنیدن 
•    خواندن 
•    حرکت‌کردن 
نکاتی برای آموزش موسیقی به کودکان استثنایی 
سیر تحول و پیشرفت موسیقی‌درمانی در ایران بطور پیوسته طی نگردیده و در مقاطعی در حد ذهنی و نوشتاری باقی مانده است. برای پیشرفت در این خصوص ، لازمه کار ، استفاده از اطلاعات جدیدی در این زمینه پیمودن راههای تجربی برای کشف و ایجاد زیرساخت‌های درمانی موسیقی ایران است. البته بدیهی است که بدون وجود رشته موسیقی‌درمانی در دانشگاههای ایران ، امکان تحرک برای محققان ، و مطالعه و آزمایش برای دانش‌پژوهان میسر نخواهد بود. کودکان استثنایی نیز همانند کودکان عادی به موسیقی علاقه دارند، خصوصا اگر دریابند که می‌توانند با تمرین‌های مداوم و با سازهای ساده آهنگ‌ها را نواخته و آواز بخوانند، علاقه و همکاری آنها فوق‌العاده می‌شود.
 
برای آموزش موسیقی به کودکان استثنایی به چند نکته اساسی باید توجه کرد: 
•    توان هوشی و شرایط ذهنی کودک 
•    محدودیتهای حسی و حرکتی آنها 
در آموزش موسیقی به کودکان استثنایی بهتر است از سازهایی استفاده کنیم که نواختن آن برای کودکان ساده‌تر باشد و آنها را جذب کند. سازهای ارف معمولا مناسب ترین ساز برای آموزش کودکان استثنایی هستند. این سازها با صداهای متنوع و در اندازه های مختلف وجود دارند و بهتر است ترانه‌هایی که انتخاب می‌شوند زیبا ، محرک و قابل فهم ، و پیرامون مسایل ملموس و زیبایی‌های دنیای کودکی باشد تا بخاطرسپاری آنها برای کودک راحتتر گردد. 
نوع برنامه‌ها در موسیقی درمانی 
نوع برنامه ها و فعالیت های موسیقی درمانی به نوع ناراحتی ، نقیصه و مشکل بیمار با کودک بستگی دارد. برای مثال در کودکانی که دچار مشکل حرکتی هستند، برنامه‌های ریتمیک که به کنترل حرکتی آنها کمک می‌کند بیشتر مدنظر قرار می گیرد، حال اگر مشکل حرکتی با انقباض و گرفتگی عضلانی همراه باشد، ریتم‌ها و موسیقی ملایم انتخاب می‌شود و بدین ترتیب کنترل حرکتی تقویت می‌گردد. همچنین کودکان روان‌ترند به برنامه‌های موزیکالی احتیاج دارند که خاصیت برون‌فکنی داشته و هیجان‌ها را بیشتر تخلیه کنند. معمولا جلسات موسیقی درمانی از گروه‌های کوچک همانند تشکیل می‌شود و شرایط شرکت کنندگان هرچه همسان‌تر باشد، اهداف و برنامه‌های مشترک بیشتر خواهند بود و این مساله به هماهنگ و تقویت بیشتر گروه کمک می‌کند.
 
البته می‌توان کودکانی با توانایی‌های مختلف را در طبقه موسیقی درمانی قرار داد، اما مهم این است که از نظر بهره هوشی فاصله زیادی با یکدیگر نداشته باشند تا در انجام تمرین‌ها و برنامه‌ها هماهنگی بیشتری باشد. طول دوره و مدت زمان جلسات بستگی به اهداف درمانی مورد نظر و مشکلات فرد دارد. تعداد جلسات درمانی گاهی هر روز و گاهی هفته‌ای چند جلسه است و مدت زمان هر جلسه به مقتضای حال و هوای هر درمانجو متفاوت است. بطور کلی فعالیت‌های موسیقی‌درمانی بر پایه چند محور کلی است که عبارتند از: 
خواندن 
وقتی کودکان باهم می‌خوانند، مملو از شور و توانایی یکپارچه می‌شوند. ترانه‌ها تصور آنها را به گونه‌ای فعال و سوزنده می‌سازد و بدیهی است انتخاب اشعاری که تصورات و برداشت‌های مثبت از محیط و پدیده‌ها را به کودک منتقل می‌سازد، اهمیت ویژه‌ای دارد. ریتم و آهنگ ترانه‌ها در کودکانی که اندکی نگران ناتوانی و ارتباط خود با محیط هستند، موفقیت و توانایی ایجاد می‌کند و کودک منزوی را فعال می‌سازد. 
 
در جلسات موسیقی‌درمانی از خواندن استفاده‌های فراوان می‌شود و برنامه‌های متنوعی بشکل تک خوانی و گروه خوانی طراحی می‌شود. در موسیقی‌درمانی برای کودکان ، اشعاری که برای خواندن انتخاب می‌شوند باید کوتاه ، تمایل فهم و با آهنگی ساده باشد تا کودکان بتوانند آنها را حفظ کنند. 
ساخت آهنگ 
منظور از ساختن آهنگ در جلسات موسیقی‌درمانی ، خلق آهنگ با ویژگی‌های دقیق موسیقی نیست، بلکه ایجاد یک ریتم ساده یا خواندن شعر و آهنگ در شکل و حالتی خاص است. یکی از ویژگی‌های مهم سازهایی که در موسیقی‌درمانی بکار می‌روند مانند سازهای ارف نواختن ساده آنهاست، بطوری که با انتخاب تیغه‌های محدودی از آنها می‌توان آهنگ ساده و یا ریتم تازه‌ای را به راحتی ساخت.
 
بنابراین مهم این است که افراد ساختن را تجربه کنند و فعالیت مثبت و موثر خود را در ایجاد اشکالی ساده از فعالیت‌های موسیقی ببینند. این تجربه احساس توانایی و اعتماد آنها را نسبت به خود بالا می‌برد و ترس و نگرانی آنها را از فعالیت‌های شخصی و ارتباط با وسایل و ابزار موسیقی که نشانه و نماینده‌ای از مسایل مختلف محیطی است کاهش می‌دهد. 
گوش‌دادن به موسیقی 
شنیدن موسیقی از زمره برنامه‌های موسیقی‌درمانی است. ذهن با گوش‌دادن، در دنیای اصوات و ملودی‌ها قرار می‌گیرد و موضوعی برای توجه و تمرکز پیدا می‌کند. با شنیدن آهنگ‌ها ، احساس‌های گوناگون را به راحتی می‌توان بوجود آورد که چنین تجربه‌های وسیعی ، با نواختن سازها (به دلیل محدودیت) بدست نمی‌آید. شنیدن، افراد را در یک تجربه مشترک سهمی می‌سازد، توجهی که در گوش‌دادن گروهی بوجود می‌آید و در تنهایی ایجاد نمی‌شود. گوش‌دادن به موسیقی در بروز احساسات کودکان و برون‌فکنی تصورات آنها بسیار موثر است علاوه بر آن ، تقویت گوش از راه شنیدن، دقت کودکان را به محرک‌های شنوایی افزایش می‌دهد. 
حرکات موزیکال 
حرکات موزیکال دامنه وسیعی از فعالیت‌های حرکتی موسیقی‌درمانی را تشکیل می‌دهد و بسیاری از برنامه‌های درمانی بر مبنای آن طراحی می‌شود حرکات موزون خود نوعی موسیقی است، حرکات ترجمه‌ احساس است و نیروها و احساس‌های درونی و نامرئی می‌کند، احساس‌هایی که با بیان نمی‌توان توصیف کرد. حرکات بدون واسطه به روح و احساس ما متصل هستند و شیوه‌هایی از تفکر و اندیشه به حساب می‌آیند.
 
هر حرکتی می‌تواند گویای نوعی احساس باشد در ضمن باید به این نکته توجه نمود که در واقع مشارکت در حرکات موجب فعال‌کردن انرژی می‌شود نه کیفیت حرکات. پس بهتر است که حرکات سازه و انعطاف‌پذیر باشد و هر چه بیشتر حرکات با موسیقی مناسب آن انجام بگیرد، انرژی بیشتری برای استفاده دستگاهها و اندازه‌های مربوطه بدن آزاد خواهد شد.
و....
 
 
فهرست مطالب
مقدمه ۱
فصل ۱ ۵
ادراک موسیقی و موسیقی درمانی از دیدگاه ۵
۱- ۱ معانی و ریشه واژه موسیقی ۷
۱ واژه موسیقی: ۷
۱-۱-۲ موسیقی درمانی ۸
۱-۱-۲-۱ موسیقی درمانی چیست ۸
۱-۱-۲-۲ اهداف موسیقی درمانی ۹
۱-۱-۲-۳ گروه ها و افراد استفاده کننده از موسیقی درمانی ۹
۱-۱-۳ تاریخچه موسیقی درمانی درجهان وایران ۹
۱-۱-۳-۱ تاریخچه موسیقی درمانی درجهان ۹
۱-۱-۳-۲ موسیقی درمانی در تاریخ ادبیات ایران ۱۴
۱-۱-۳-۳ موسیقی قبل از اسلام ۱۶
۱-۱-۳-۴ موسیقی در تمدن اسلامی ۱۶
۱-۲ احساسات و مغز ۲۲
۱-۲-۱ منافع موسیقی درمانی ۲۴
۱-۲-۲ موسیقی به عنوان دارو ۲۵
۱-۲-۳ چرا موسیقی موزارت حالت خاص دارد ؟ ۲۶
۱-۲-۴ طنین موزون ۲۹
۱-۳ مراکز موسیقی درمانی ۳۱
۱-۴ موسیقی به عنوان درمان ۳۳
۱-۴-۱ شیوه های مختلف استفاده از اصوات و موسیقی در درمان چیست ؟ ۳۳
۱-۴-۲ درک موسیقی توسط چه عضوی در بدن ما انجام میشود ؟ ۳۳
۱-۴-۳ وظیفۀ موسیقی درمانگر چیست؟ ۳۴
۱-۴-۴ موسیقی به عنوان درمان ۳۵
۱-۵ تاریخچه روان شناسی موسیقی و هنر در درمان ۴۱
۱-۵-۱: نقش درمان گر موسیقی اصیل ایران: ۴۱
۱-۵-۲ فیزیولوژی موسیقی ۴۲
۱-۶ تم درمانی ۴۳
۱-۶-۱ تحلیل تم زندگی ۴۳
۱-۶-۲ کلیات تحلیل تم زندگی ۴۶
۱-۶-۳ شکل گیری تم زندگی ۵۰
فصل ۲ ۶۴
 
نمونه های مشابه ۶۴
۲-۱ نمونه های مشابه مرکز موسیقی ۶۴
۲-۱-۱ تاریخچه مرکز موسیقی ۶۴
۲-۱-۱-۱ هنرستان موسیقی ملی ۶۷
۲-۱-۱-۲ تحلیل ارزشی از خصوصیات و فرهنگ ایران ۶۷
۲-۱-۲ معرفی و بررسی نمونه هایی از تالارهای موسیقی ۶۹
۲-۱-۲-۱ بررسی نمونه هایی خارج از ایران: ۶۹
۲-۱-۲-۱-۱ اپرای سیدنی،اپرایی برای آینده ۶۹
۲-۱-۲-۱-۲ سالن کنفرانس ناتینگهام ۷۱
۲-۱-۲-۱-۳ تالار فنلاند،هلسینکی ۷۳
۲-۱-۲-۱-۴ تالار کنسرت والت دیسنی ۷۵
۲-۱-۲-۲ بررسی نمونه هایی از تالارهای موسیقی تهران: ۷۸
۲-۱-۲-۲-۱ مشخصات سالن کنسرت اریکه ایرانیان ۷۸
۲-۱-۲-۲-۲ تالار وحدت (تالار رودکی) (تأسیس ۱۳۴۶) ۷۹
۲-۱-۲-۲-۳ خلاصه از نمونه های دیگر ۸۰
۲-۲ نمونه های مشابه ۸۱
۲-۲-۱ نمونه های خارج ایران ۸۱
۲-۲-۱-۱ بیمارستان«بلویج»، مرکز مشاوره خارجی ۸۱
۲-۲-۱-۲ طرح توسعه بیمارستان بنای یادبود اسکریپس: ۸۳
۲-۲-۲ نمونه های داخل ایران ۸۶
فصل۳ ۸۸
 
۳-۱ مفهوم طرح ریزی ۸۹
۳-۱-۱ موقعیت ۸۹
۳-۱-۲ جهت ۹۰
۳-۱-۳ راهروها ۹۰
۳-۱-۴ درها ۹۰
۳-۱-۵ پله ها ۹۱
۳-۱-۶ آسانسور ها ۹۱
۳-۱-۷ محل کار پرستارها: ۹۲
۳-۱-۸ آبریزگاه ۹۲
۳-۲ طراحی ۹۲
۳-۲-۱ دکوراسیون اتاق انتظارکلینیک: ۹۲
۳-۲-۲ پوشش های فضا ۹۳
۳-۲-۳ لوازم سرگرم کننده ۹۳
۳-۲-۴ نورپردازی ۹۴
۳-۲-۶ گردش و مسیریابی ۹۴
۳-۲-۷ ورودی ۹۴
۳-۲-۸ محوطه کلینیک ۹۵
۳-۳ موارد موثر در برنامه ریزی و طراحی: ۹۶
۳-۳-۱ ابعاد پنجره ها ۹۶
۳-۳-۲ جلوگیری از تابش آفتاب ۹۷
۳-۳-۳ نوع باز شوی پنجره ها ۹۷
۳-۴ فضاهای مجموعه ۹۷
۳-۴-۱ فضاهای عمومی ۹۷
۳-۴-۲ فضاهای خدماتی ۹۹
۳-۴-۳ اداری: ۱۰۰
۳-۴-۴ فضاهای آموزشی ۱۰۱
۳-۴-۵ فضاهای درمانی ۱۰۲
فصل ۴ ۱۰۴
 
بررسی شرایط اقلیمی ۱۰۴
۴-۱ استان اصفهان ۱۰۴
۴-۱-۱ موقعیت جغرافیایی ۱۰۴
۴-۱-۲ جغرافیای انسانی اصفهان ۱۰۵
۴-۱-۳ جغرافیای تاریخی استان ۱۰۷
۴-۱-۴ مردم ۱۰۹
۴-۱-۵ دین ۱۰۹
۴-۱-۶ سده‌های نخست اسلامی ۱۰۹
۴-۱-۷ معماری ۱۱۱
۴-۱-۸ اصفهان پس از اسلام در ۸ دوره پایتختى اصفهان ۱۱۳
۴-۱-۹ اقوام و زبان ۱۱۴
۴-۱-۱۰ جمعیت ۱۱۴
۴-۱-۱۱ جاذبه های گردشگری و تاریخی در استان اصفهان ۱۱۵
۴-۱-۱۲ قابلیت و ظرفیت توسعه استان ۱۱۷
۴-۱-۱۴ سیمای اقتصاد کشاورزی استان اصفهان ۱۲۰
۴-۱-۱۵ آب ۱۲۱
۴-۱-۱۶ بیابان ها در استان ۱۲۳
۴-۱-۱۷ جنگل و مراتع استان ۱۲۳
۴-۱-۱۸ مخاطرات طبیعی در استان اصفهان ۱۲۴
۴-۱-۱۹ سوغات ۱۲۵
۴-۲ شهرستان چادگان ۱۲۶
۴-۲-۱ موقعیت نسبی ۱۲۶
۴-۲-۲ موقعیت ریاضی ۱۲۶
۴-۲-۳ جغرافیای تاریخی ۱۲۷
۴-۲-۴ موقعیت اقلیمی ۱۲۷
۴-۲-۵ موقعیت هیدرولوژیک ۱۲۸
۴-۲-۶ موقعیت توپوگرافی ۱۲۸
۴-۲-۷ تقسیمات کشوری ۱۲۹
۴-۲-۸ جمعیت ۱۲۹
۴-۲-۹ زبان اصلی ۱۲۹
۴-۲-۱۰ دین ۱۲۹
۴-۲-۱۱ نقش اب در شهرستان ۱۳۰
۴-۲-۱۲ اقتصاد شهرستان ۱۳۱
۴-۲-۱۳ آیا می دانید………….……..؟؟؟ ۱۳۱
۴-۲-۱۴ خورشید گرفتگی سال ۱۳۷۸ ۱۳۱
۴-۲-۱۵ جاذبه های تاریخی و گردشگری ۱۳۲
فصل ۵ ۱۳۷
 
۵-۱ محل سایت ۱۳۷
۵-۲ دلایل انتخاب سایت ۱۳۸
۵-۳ دلایل انتخاب موضوع مورد نظر ۱۳۸
۵-۴ سازه و تاسیسات ۱۳۸
۵-۴-۱ سازه ۱۳۸
۵-۴-۲ تاسیسات ۱۳۹
۵-۵ طراحی ۱۴۰
منابع ۱۴۱


کلمات کلیدی مرتبط:
رساله مرکز موسیقی درمانی ,مطالعات ,طرح نهایی ,پایان نامه ,طرح پایانی ,معماری مرکز موسیقی درمانی ,موسیقی‌درمانی ,نمونه موردی ,نمونه مشابه ,طرح نهایی مرکز , موسیقی درمانی,
  • ۹۶/۰۴/۲۵
  • مهرانا تهرونی

نظرات

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری...
ما را در سایت پاورپوینت تحلیل و بررسی میدان تجریش تهران - پروژه تحلیل فضای شهری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mehranaa1 بازدید : 263 تاريخ : يکشنبه 25 تير 1396 ساعت: 23:47